Azoren

Beleef een unieke vakantie op de Azoren

Een vakantie op de Azoren betekent rust en natuur! Rijdt tijdens een fly drive vakantie Azoren door de prachtige landschappen, bezoek de vele kraters en meren en geniet van de spectaculaire uitzichten. Elk eiland heeft zijn eigen charmes en karakter. Om meerdere eilanden te combineren in één vakantie kunt u kiezen voor een Azoren eilandhoppen rondreis. Hop van het ene naar het eiland en laat u elke keer weer verrassen. In combinatie met een autohuur is uw vakantie op de Azoren helemaal compleet. Boa viagem!

Meest geboekte vakanties Azoren

Landschap op Terceira - Azoren eilandhoppen
TUI

Azoren Highlights
15-daagse eilandhoppen rondreis

Met deze eilandhoppen reis bezoekt u maar liefst 4 schitterende eilanden van de Azoren. Autohuur is inbegrepen.

Het meer Sete Cidades, São Miguel - Grand tour Azoren rondreis
Flex Travel

Grand Tour Azoren
15-daagse Azoren rondreis

U bezoekt São Miguel, Terceira, Floris, Pico en Faial. Een fantastische fly drive om de Azoren beter te leren kennen.

Landschap Flores - Azoren fly-drive
Style in Travel

Parels in de Atlantische Oceaan
15-daagse fly drive Azoren

Prachtige fly drive, waarbij u de vier mooiste eilanden van de Azoren gaat bezoeken: Pico, Faial, Flores en São Miguel.

Baai van Angra do Heroismo, Terceira - Fly-drive vakantie Azoren
DTW Tours

4-eilandentour Azoren
15-daagse Azoren eilandhoppen reis

Een heerlijk diverse Azoren fly drive langs hoogtepunten op de 4 bijzondere eilanden: São Miguel, Pico, Faial en Terceira.

Prachtige meren op São Miguel - Fly drive Azoren

Het hoofdeiland São Miguel

Het groene São Miguel is het grootste eiland van de Azoren archipel. Vlieg naar Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel, stap in uw huurauto en ga dit fascinerende eiland ontdekken. Begin of eindig uw reis in Ponta Delgada, het toeristische hart van São Miguel. Wandel door de straten en langs de haven, bezichtig de monumenten en bezoek musea. Een absolute "must" op dit eiland zijn de oogverblindende Sete Cidades meren waar de kleuren groen en blauw domineren. Andere bekende meren zijn Lagoa das Furnas en Lagoa do Fogo. Laat in Furnas het lokale gerecht, de Cozido, bereiden in de warme putten in de grond. Na de maaltijd kunt u rondwandelen in het romantische Terra Nostra Park.

submenu vakanties PT azoren
Landschap Terceira - Azoren eilandhoppen

Wandel, ontdek en golf op Terceira

Een bezoek aan de hoofdstad Angra do Heroismo staat zeker op de planning! Niet voor niets staat deze geweldige stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad heeft indrukwekkende kerken, paleizen en stadsmuren uit de 16e eeuw. Behalve geschiedenis heeft Terceira ook groene landschappen welke u uitnodigen om een heerlijke wandeling te maken. De grootste krater van de Azoren, de Caldeira de Cuilherme Moniz met een omtrek van maar liefst 15 km, dient uiteraard ook bezocht worden. Terceira kent een aantal vulkanen, waarvan de Santa Bárbara krater nog actief is. Voor de golfer zijn er ook mogelijkheden op Terceira. Genoeg ontdekt en tijd voor even helemaal niets? Kom dan even volledig tot rust op het strand van Praia da Vitória.

submenu vakanties PT azoren
Wijngaarden op Pico - Azoren fly en drive

Het bergeiland Pico

Het eiland Pico bezoeken is een kleine wereld betreden die door de eeuwen heen is opgebouwd door landbouwers, vissers en walvisjagers. Pico is voor de natuurliefhebber een paradijs. Rijdt tijdens uw fly drive langs de kust, door de wijngaarden welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, de uitgestrekte en groene hoogvlakte met zijn lavavelden en kleine lagunen. Observeer vogels of beklim de berg Pico, die het landschap domineert. Kom de kratermeren Lagoa do Capitão, Lagoa do Caiado en Lagoa do Paul of de lavatunnels Gruta das Torres bekijken. In Lajes kunt u een bezoek brengen aan het walvisvaardersmuseum.

submenu vakanties PT azoren
Muurschilderij, jachthaven van Horta / Faial - Fly & drives Azoren

Faial, het "blauwe eiland" van de Azoren

Faial behoort samen met Pico en São Jorge tot de "Ilhas do triângulo", de Azorendriehoek. Het eiland Faial staat bekend om zijn enorme kraters, waaronder de Caldeira (doorsnede van 2 km en 400 m diep). Erg bekend is ook de kleurrijke jachthaven in de hoofdstad Horta waar de jachten komen van alle kanten van de wereld komen. De schippers beleven lange uren in het bekende café Peter. Voordat zij weer vertrekken, laten ze nog een geschilderd "visitekaartje" achter op de muren van de jachthaven. Een uniek gezicht! Doordat op Faial ontzettend veel hortensia's voorkomen in verschillende tinten blauw, wordt het ook wel het "blauwe eiland" genoemd. In het midden van het eiland bevindt zich het hoogste punt, de berg Cabeço Gordo.

submenu vakanties PT azoren
São Jorge landschap - Fly-drive eilandhoppen Azoren

Prachtig wandeleiland, São Jorge

Houdt u van de natuur, rust en wandelen? Dan is São Jorge zeker een zeer geschikt eiland om te bezoeken tijdens uw eilandhoppen reis Azoren. Het eiland staat bekend om de fãjas (vlakke landtongen ontstaan door aardverzakkingen of lavastromen), waarvan Fajã da Caldeira do Santo Cristo de bekendste is. Er zijn vele wandelpaden om de fãjas te ontdekken. Behalve wandelen biedt São Jorge ook nog een aantal gezellige plaatsen, zoals de hoofdstad Velas en Calheta en pittoreske dorpjes. Voordat u São Jorge weer verlaat moet u de Queijo São Jorge (kaas) nog even geproefd hebben.

submenu vakanties PT azoren

Azoren Actief

Voor degene die actief bezig wil zijn tijdens hun vakantie biedt de Azoren ook vele mogelijkheden. Elk eiland van de Azoren nodigen u uit voor het maken van een wandeling, maar op São Jorge heeft u de beste wandel mogelijkheden. Op Terceira en São Miguel kunt u golfen en paardrijden. Populaire duiksites zijn Princess Alice Island en Contador. Op sommige eilanden, waaronder São Miguel, kunt u fietsen huren. Door het heuvelachtige landschap van de Azoren is het wel raadzaam om een mountainbike te huren.

Uitgelichte actieve reizen Azoren: